Menu

Individueel jeugdkampioenschap Aa en Hunze


REGLEMENT

  1. Bij deelname aan de volgende lopen zijn punten te behalen: kids cross Gasselte, Broekstreker Veldloop Ekehaar, AnnerBosCross in Annen, Lutje Turf in Annerveenschekanaal, Run van Gieten en Omloop Grolloo. 
  2. De puntentoekenning is vanaf basisschoolgroep drie tot en met acht. Er is een klassement voor de meisjes en een klassement voor de jongens.
    Peuters en kleuters kunnen ook meedoen, maar voor hen is er geen jeugdkampioenschap Aa en Hunze. 
  3. De punten per loop zijn voor de eerste plaats 25 punten, voor de tweede plaats 23 punten, voor de derde plaats 21 punten, voor de vierde plaats 19 punten, voor de vijfde plaats 18 punten, voor de zesde plaats 17 punten, ...  
  4. Het totaal van de punten behaald bij de deelnemende lopen is bepalend voor het individueel jeugdkampioenschap. Je hoeft niet aan alle lopen mee te doen. Maar om voor een prijs in aanmerking te komen moet je aan minstens drie lopen hebben meegedaan. Let op! je mag natuurlijk meedoen aan alle zes wedstrijden, maar de vijf beste resultaten tellen mee voor het eindklassement. 
  5. Er zijn bekers voor de drie lopers met de meeste punten, zowel voor meisjes als voor jongens. Voorwaarde is wel dat je dan aan minimaal drie lopen moet hebben meegedaan. 
  6. Het jeugdkampioenschap geldt alleen voor leerlingen van de basisscholen die in de gemeente Aa en Hunze wonen.  
  7. Iedereen die aan minstens drie lopen meedoet krijgt een oorkonde en neemt automatisch deel aan de verloting van een fraai trainingspak, aangeboden door Valkema Sport 2000 in Veendam. 
  8. De uitslagen en het (tussen)klassement komen op de website te staan.