Menu

Burgemeester huldigt snelste kinderen van gemeente Aa en Hunze

aGIETEN/GROLLOO - De eerste editie van het individuele kampioenschaphardlopen voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze is afgesloten met de huldiging van de snelste jongens en meisjes van de groepen drie tot en met acht.

Leerlingen van de basisscholen in Gieten en Grolloo die in de prijzen waren gevallen kregen de bekers en medailles uit handen van niemand minder dan burgemeester Eric van Oosterhout en sportwethouder Bert Wassink. Van Oosterhout en Wassink liepen samen met onder meer sponsor Michel Boter van Boter Reclamemakers van school naar school. In Gieten werden ze nog begeleid door hard hollende leerlingen en zogeheten combifunctionarissen, het parcours van Gieten naar Grolloo moest geheel op eigen kracht worden afgelegd. De inspanning was de moeite meer dan waard. De kinderen glommen van trots, van oor tot oor. Vooral omdat ze ook nog eens samen op de foto mochten met de burgemeester en wethouder onder applaus van hun klasgenoten.

Tijdens de Omloop Grolloo op zaterdag 5 juni en tijdens de Run van Gieten op zaterdag 19 juni konden leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze punten vergaren voor het individuele klassement. Het is de bedoeling om het jeugdcircuit volgend jaar uit te breiden met meer hardloopwedstrijden in de gemeente Aa en Hunze. Binnenkort zitten vertegenwoordigers van Omloop Grolloo en Run van Gieten met elkaar rond de tafel voor overleg.

a

a

a