Menu

Prijsuitreiking 2011

aDe prijsuitreiking was vrijdagochtend 15 juli. Een aantal kinderen die in de top 3 zijn geëindigd kregen een beker en de kinderen die aan alle 3 de wedstrijden hebben meegedaan kregen een oorkonde. 

De bekers en oorkondes zijn door wethouder Wassink uitgereikt in Ekehaar, Eext, Rolde, Annen en Gieterveen.

Op de foto ontvangt Gijs vd Merbel zijn prijs in Ekehaar.

De kinderen die afgelopen vrijdag nog geen prijs hebben gekregen ontvangen hun prijs de komende week van hun gymleerkracht op school.

 

Omloop Grolloo 2011

aGROLLOO -Aan de Omloop Grolloo van zaterdag 2 juli deden veel jeugdlopers mee. Natuurlijk veel kinderen uit Grolloo maar ook uit de rest van de gemeente Aa en Hunze, elders uit de regio en zelfs uit Amerika!
De deelnemers hadden er echt lol in en in de categorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 was er een spannende strijd om de prijzen, wat een mooi schouwspel opleverde voor het publiek. 

De Omloop Grolloo was de laatste van de 3 jeugdlopen in de AAenHunzekidsrun.

In totaal hebben zo''n 30 kinderen aan alle 3 de wedstrijden meegedaan (Grolloo, Ekehaar en Gieten) en waren er vele tientallen meer die aan 1 of 2 wedstrijden hebben meegedaan.

De uitslag van de Omloop Grolloo met nog meer foto's op de website van de Omloop: zie uitslagen en foto's.

a

De Broekstreker Veldloop 2011

aEKEHAAR - Afgelopen zondag, 16 januari 2011, was het dan weer zover. De achtste Broekstreker Veldloop werd georganiseerd door SVDB. Nadat we een paar natte jaren hadden gehad en afgelopen jaar zelfs sneeuw, waren we blij verrast met de zon. Een deel van het parcours was wel heel erg drassig, dit zorgde voor een zwaar onderdeel.

Om 11.00 uur gingen de jongste categorieën van start. De kinderen van de basisschoolgroepen 1 en 2 beten de spits af. Petje af voor deze bikkels, het was een hele uitdaging door de modder. Daarna volgden nog drie categorieën voor de kinderen. De modder maakte het voor de kinderen een echte veldloop. Moe en zeer voldaan haalden de kinderen de finish. Burgemeester Eric van Oosterhout ondersteunde de lopers door het laatste stuk mee te lopen. Dan wordt het toch een stuk gemakkelijker! Jongens en meisjes, proficiat, het meedoen was een hele prestatie.

De veldloop is dit jaar voor de kinderen van de basisschoolgroepen 3 t/m 8 onderdeel van de Aa en Hunze Jeugdloop. De kinderen kunnen punten behalen voor iedere loop. Naast de veldloop zijn ook de lopen in Gieten en Grolloo onderdeel van deze Jeugdloop. Stempel je paspoort vol!
Het mooie weer en het Aa en Hunze jeugdkampioenschap leverden veel extra jonge lopers uit de omliggende dorpen.
Het was in de diverse categorieën een spannende strijd, leuk voor de komende wedstrijden in Gieten en Grolloo. Als organisatie kunnen we spreken van een geslaagde samenwerking.

Volgend jaar hopen wij natuurlijk nog een groter aantal deelnemers te kunnen begroeten op de 3e zondag in januari 2012. Misschien zijn er bij de individuele lopers wel bikkels die ook nog met een estafetteteam inschrijven, 4x 400 meter is natuurlijk een peulenschil voor deze kanjers.