Menu

Bekers voor de snelste hardlopers van de gemeente Aa en Hunze

GIETEN -
Toppers zijn het. Anna-Romée van der Spoel uit Eexterveen, Emma Verkaaik uit Annen, Han Ebbinge uit Grolloo en Max Kamminga uit Gieten. En die andere acht jongens en meisjes die kampioen hardlopen zijn geworden van de gemeente Aa en Hunze.

In de afgelopen maanden konden leerlingen van de basisscholen in de gemeente punten vergaren voor het klassement, door mee te doen aan hardloopwedstrijden in Ekehaar, Annen, Gieten en Grolloo.  Donderdagmorgen 28 juni 2012 werd het zogeheten Jeugdcircuit gemeente Aa en Hunze afgesloten met de prijsuitreiking. Wethouder sport Bert Wassink overhandigde persoonlijk - samen met enkele leden van het organisatiecomité - een flink aantal bekers aan kinderen die dit jaar in de prijzen zijn gevallen.

Het gezelschap bracht een bezoek aan twee basisscholen in Gieten en aan de basisscholen in Eext, Eexterveen en Annen. De bekers (en de certificaten voor leerlingen die aan de vier hardloopwedstrijden hebben deelgenomen) werden onder begeleiding van een politieauto vervoerd in een door twee bodyguards bewaakte bestelwagen. De sportieve wethouder en zijn kompanen daarentegen legden de afstand tussen de vijf scholen rennend af. Niet alleen van OBS Bonnen naar De Marke in Gieten, maar ook van de Springplank in Eexterveen, via Willem Alexander school in Eext naar De Eshoek in Annen.

De sportcombifunctionarissen van de gemeente Aa en Hunze overhandigen de bekers en certificaten aan de andere leerlingen die een prijs in de wacht hebben gesleept. 

De foto's zijn gemaakt door Peter Boter.

Aa en Hunze Kidsrun prijsuitreiking 2012
(Kies ''Diavoorstelling'')

Wethouder Bert Wassink loopt zich in het zweet 

Uitreiken van bekers en certificaten op vijf basisscholen in gemeente Aa en Hunze

GIETEN - De punten zijn geteld. De uitslag van het individueel klassement hardlopen voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze is klaar. Hoogste tijd voor sportwethouder Bert Wassink om de bekers en de certificaten uit te reiken.

Op donderdag 28 juni worden de bekers persoonlijk door Wassink overhandigd aan een aantal kinderen van de groepen drie tot en met acht van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze. Verder neemt de
wethouder een aantal certificaten mee voor jongens en meisjes die hebben deelgenomen aan de vier hardloopwedstrijden van het jeugdcircuit in Ekehaar, Annen, Gieten en Grolloo.
De bekers en de certificaten zijn wederom aangeboden door Boter Reclamemakers in Gieten en door Buro Blauwbrug in Amsterdam.

Vanwege de volle agenda van de wethouder worden donderdag - na loting - vijf basisscholen bezocht. De overige bekers en certificaten worden uitgereikt door de zogeheten sportcombi's van de gemeente Aa en Hunze.

Net als in de twee afgelopen jaren rent de sportieve wethouder van school naar school. Hij wordt begeleid door leden van het organisatiecomité van het jeugdcircuit in de gemeente Aa en Hunze. Zij gaan de wethouder 'uit de wind houden'. Omdat donderdag veel bekers en een flink aantal bijzondere certificaten worden uitgereikt, gaat deze keer ook een 'bodyguard' mee. Daarnaast wordt het gezelschap begeleid door de politie.

Om negen uur 's morgens worden de kilometervreters bij het gemeentehuis in Gieten weggeschoten. De eerste twee scholen die worden bezocht zijn de OBS Bonnen en De Marke in Gieten. Vervolgens wordt koers gezet richting de basisscholen in achtereenvolgens Eexterveen, Eext en Annen.

Bijna 800 leerlingen van basisscholen in de gemeente Aa en Hunze hebben in de afgelopen maanden deelgenomen aan één of meerdere lopen van het jeugdcircuit.

Naast het individueel klassement hardlopen, is tijdens de Run van Gieten op zaterdag 19 mei  ook gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. De eerste prijs werd in de wacht gesleept door OBS Gieten. Prins Willem Alexander in Eext en OBS Bonnen in Gieten gingen met de tweede en de derde prijs naar huis. 

 

Geslaagde jeugdloop Omloop Grolloo, 2 juni 2012

GROLLOO - Het was prima hardloopweer in Grolloo, koel, droog en een lekker zonnetje. 125 kinderen hebben hun beste beentje voorgezet en er werd zeer snel gelopen. De jeugd  uit de regio weet de weg naar Grolloo steeds beter te vinden. Dit komt natuurlijk ook doordat Omloop Grolloo onderdeel is van het jeugdloopcircuit van de gemeente Aa en Hunze.  

Het startschot werd gelost door burgemeester Eric van Oosterhout die daarna snel het pistool weglegde en met de jeugd mee ging rennen. Hij eindigde als laatste maar kon zo wel de lopers die het moeilijk hadden een steuntje in de rug geven. Nadat hij uitgerust was deelde hij de prijzen uit aan de jeugd.

De uitslagen van de Omloop Grolloo zijn bekend, het eindklassement voor het jeugdcircuit Aa en Hunze  is klaar.  Donderdag 28 juni gaan we samen met de wethouder een aantal scholen bezoeken en bekers en certificaten uitdelen. Hier komt ook te staan hoe het verder gaat met de prijsuitreiking en de uitreiking van de oorkondes.

 

Hunzerun te Annen een groot succes

ANNEN - De Hunzerun te Annen op 12 mei was dit jaar een groot succes. Er hebben ongeveer 160 kinderen meegedaan.

Bijna 100 kinderen doen mee aan eerste wedstrijd jeugdcircuit Aa en Hunze

EKEHAAR - Het Jeugdcircuit Aa en Hunze is zondagmorgen 15 januari van start gegaan met de Broekstreker Veldloop in Ekehaar. Bijna 100 kinderen - een flinke stijging met vorig jaar vergeleken - hebben zich de longen uit het lijf gelopen om punten te scoren voor het individueel klassement.
De volgende wedstrijd is zaterdag 12 mei in Annen (Hunze Run). Vervolgens wordt gelopen op zaterdag 19 mei (Run van Gieten) en zaterdag 2 juni (Omloop Grolloo).

Let op! Klassement (zie ''uitslagen'') is onder voorbehoud. Niet alle kinderen uit de gemeente Aa en Hunze hebben de groep vermeld op het inschrijfformulier. Wijzigingen graag doorgeven aan Paul Abrahams: paulabrahams (at) planet.nl

Jeugdcircuit Aa en Hunze gaat in Ekehaar van start

EKEHAAR - Het aftellen is begonnen voor het organisatiecomité van de Broekstreker veldloop in Ekehaar dat op zondag 15 januari wordt gehouden.  De veldloop over onder (veel) meer zandpaden en grasvelden, inclusief een aantal heuvels die beklommen moeten worden, is voor echte bikkels, van jong tot oud.

In Ekehaar wordt ook het spits afgebeten van het Jeugdcircuit Aa en Hunze. Leerlingen van de basisscholen in de gemeente Aa en Hunze lopen zich de longen uit het lijf om punten te vergaren voor het eindklassement. Dit jaar telt het circuit vier wedstrijden: de Broekstreker veldloop op zondag 15 januari, de Hunzerun in Annen op zaterdag 12 mei, de Run van Gieten op zaterdag 19 mei en de Omloop Grolloo op zaterdag 2 juni.

Op zaterdagmiddag 2 juni is bekend welke jongens en meisjes (van de groepen drie tot en met acht) zich een jaar lang de snelste hardlopers van de gemeente Aa en Hunze mogen noemen.

In opmaat naar de eerste wedstrijd van het Jeugdcircuit Aa en Hunze in Ekehaar hebben de achttien basisscholen in de gemeente een verzoek gekregen om één van de leerlingen af te vaardigen voor een fotoshoot op het parkoers van de Broekstreker veldloop in Ekehaar. Ook burgemeester Eric van Oosterhout en wethouder sport Bert Wassink van de gemeente Aa en Hunze waren van de partij. Zowel Van Oosterhout als Wassink trekken regelmatig de hardloopschoenen en het trainingspak aan en zij hopen dat veel kinderen meedoen aan de vier hardloopwedstrijden in hun gemeente. Om te beginnen zondag 15 januari in Ekehaar.

Naast het individueel kampioenschap van de gemeente Aa en Hunze (over vier wedstrijden) wordt ook gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Deze titelstrijd vindt voor het zesde jaar plaats op zaterdag 19 mei tijdens de Run van Gieten.

Fotobijschrift: Leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente Aa en Hunze poseren samen met burgemeester Eric van Oosterhout, sport wethouder Bert Wassink en het organisatiecomité van het Jeugdcircuit Aa en Hunze voor de fotograaf. Fotografie Peter Boter