Menu

Verslagen 2014

De Dobbe snoept flink uit de prijzenpot

GASSELTE - Wethouder Bert Wassink heeft donderdagmorgen 3 juli 2014 tien basisscholen in de gemeente Aa en Hunze bezocht. Samen met sportcombifunctionaris Sander Burgler en Paul Abrahams van de zogeheten Kids Run werden de prijzen uitgereikt aan de snelste leerlingen van de gemeente.

In de afgelopen maanden konden leerlingen punten vergaren voor het klassement tijdens de vijf hardloopwedstrijden in Ekehaar, Annerveenschekanaal, Gieten, Grolloo en Annen. Jongens en meisjes die aan minimaal drie wedstrijden hadden deelgenomen, maakten kans om een beker in de wacht te slepen. Kinderen die minimaal vier keer hadden ingeschreven voor een wedstrijd gingen bovendien met een certificaat naar huis.

Basisschool De Dobbe in Gasselte, de woonplaats van de wethouder, heeft dit jaar een puike prestatie geleverd. De relatief kleine school legden uiteindelijk beslag op maar liefst vijf bekers. Daphne Lahuis (groep 3), Cris Hadderingh (groep 3) en Ellen Hadderingh (groep 5) mogen zich een jaar lang individueel kampioen hardlopen noemen van de gemeente Aa en Hunze. Lyen de Vrieze werd tweede in het eindklassement van groep 5 en Levin Moek pakte de derde prijs in de categorie groep 3 jongens. Levin werd ook nog eens verrast met een waardebon voor een trainingspak. De bekers werden beschikbaar gesteld door Boter Reclamemakers in Gieten. De kleding werd aangeboden door Valkema Sport 2000 in Veendam.

De Kids Run gemeente Aa en Hunze wordt uitgebreid. De Rolder Marktloop heeft zich namelijk ook aangesloten bij het loopcircuit voor leerlingen van de basisscholen. De eerste wedstrijd vindt al plaats over enkele maanden: op vrijdag 4 september in Rolde.

De vijf trotse hardlopers van basisschool De Dobbe in Gasselte poseren met Sander Burgler en wethouder Bert Wassink voor de fotograaf. Foto: Paul Abrahams